fbpx
Breaking News
За речами Петро заїхав не один. З ним була його нова обраниця, Олена. Дівчині було не більше двадцяти років, а наxабства хоч відбавляй. З порога заявила: – Петрику, забрати все твоє відразу, я бачу, не вийде. Доведеться кілька разів машину гaняти. В той день Петя так нічого забрати і не зміг. Але зовсім скоро, жінку чекав ще більший yдаp
– Почуй мене, мамо! Мені вже тридцять! Скільки можна так жити? Життя одне, іншого у нас не буде. Та мама мене нiкoли не чула
– Їж, кому кажу! – майже кpикнyла на 5-річну онуку Марія Федотівна. – Їж ікру кажу! Картоплю не чіпай! Це твоя мати за бідняка вийшла, а у тітки хоч поїсти можеш, як людина! Маргарита запросила своїх рідних на день наpoдження, але такoго від них не чeкaла
Через годину пролунав дзвінок у двері, на порозі стояла теща з тестем. Того вечора сестра дружина закpилася в ванній і довго не відкривала двері. Вийшла заплaкaна. Ніхто не очікував такого повороту справ. У цей вечір всі відчули одночасно і радість і шok, але нічого вже виправити не можна було
Одна дрyжина на двoх чoлoвiкiв. Галина вийшла заміж досить рано, в 19 років. А потім покoхaла сусіда Дмитра. З чоловіком почалися свapки: в будинку бapдак, дитина у бабусь постійно. Одного дня Галина на 2 тижні пішла до сусіда, а повернулася в cльoзaх. Люди в селі ще довго про цe говорили
Україна
Як зареєструвати шлюб з іноземцем в Україні

Якщо для реєстрації шлюбу між громадянами України достатньо тільки заяви та паспорту, то для іноземців чи осіб без громадянства для проведення державної реєстрації шлюбу необхідно подання додаткових документів та дотримання певних законодавчих умов.

Порядок укладення шлюбу в Україні між громадянином України та іноземцем або особою без громадянства, а також між іноземцями або особами без громадянства визначаються законодавством України, згідно ст.ст. 55 та 56 Закону України “Про міжнародне приватне право”.

Згідно ст.21- 25 Сімейного кодексу України шлюбом є сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований у органі державної реєстрації актів цивільного стану. Тобто для визнання шлюбу державною необхідна його реєстрація в органах РАЦСу.

В Україні одружуватись можуть особи тільки за їх вільною згодою, після досягнення шлюбного віку, тобто вісімнадцяти років.

Крім цього за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Слід врахувати також, що в Україні жінка та чоловік можуть одночасно перебувати тільки в одному шлюбі та мають право на повторний шлюб після припинення попереднього шлюбу.

Навіть якщо законодавство країни, громадянином якої є іноземець визнає шлюби укладені внаслідок здійснення релігійного обряду, без згоди осіб, які одружуються, полігамні шлюби чи шлюби, які укладені в більш ранньому віці – в Україні реєстрація шлюбу здійснюється тільки за законодавством України, а тому дотримання вищевказаних умов є обов’язковим.

Передумовою проведення державної реєстрації шлюбу з іноземцями є необхідність перевірки законності перебування цих осіб в Україні, підтвердження їх сімейного стану та врахування умов дійсності поданих ними документів.

Згідно ст.1 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземцями та особами без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, – є іноземці та особи без громадянства, які в установленому законодавством чи міжнародним договором України порядку в’їхали в Україну та постійно або тимчасово проживають на її території, або тимчасово перебувають в Україні.

Наявність законних підстав перебування на території України для іноземців та осіб без громадянства підтверджується реєстрацією на території України паспортного документа або наявністю посвідки на постійне або тимчасове проживання в Україні, або документів, що посвідчують отримання статусу біженця чи притулку в Україні.

Іноземці та особи без громадянства, які раніше перебували в шлюбі, для реєстрації шлюбу, крім паспортного документу іноземця, мають пред’явити документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу. Такими документами можуть бути рішення суду про розірвання шлюбу, свідоцтво про розірвання шлюбу або смерть другого з подружжя чи інші документи про підтвердження припинення попереднього шлюбу, які передбачені законодавством іноземної держави.

Загальною вимогою є те, що до документів іноземців, осіб без громадянства, які є підставою для реєстрації шлюбу, складених іноземною мовою, обов’язково додається переклад тексту на українську мову, достовірність якого засвідчується компетентним органом іноземної держави, консульською установою або дипломатичним представництвом України за кордоном, або ж нотаріусом України.

Читайте також: “У НАС НЕМАЄ КОНФЛІКТУ НА СХОДІ”: ПОРОШЕНКО ПЕРЕБИВ ГЛАВУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО БАНКУ В УКРАЇНІ ГУЧНОЮ ЗАЯВОЮ

Джерело.

Related Post