fbpx

“Зайнятий чоловік і Служба Божа”. Цю притчу варто прочитати кожному, хто не впевнений, чи варто ходити до церкви

“Зайнятий чоловік і Служба Божа”. Цю притчу варто прочитати кожному, хто не впевнений, чи варто ходити до церкви.

В одному селі жила багатодітна сім’я – чоловік, дружина і четверо дітлахів. Усе життя господар будинку важко працював і намагався забезпечити своїх близьких усім необхідним.

Щонеділі дружина водила дітей до храму, на службу. Однак глава сім’ї відмовлявся ходити до церкви, і на запитання дружини, чому він не ходить, завжди відповідав одне й те саме: «Ти йди. А я зайнятий».

У господаря будинку була звичка. Яку б справу чоловік не починав, навіть найнезначнішу, завжди примовляв: «Боже, допоможи!» Або «З Божою допомогою!».

Читайте також: “Чоловік і гуси”. Цю притчу варто прочитати усім, хто не знає, як подолати життєві труднощі

Без цих слів він не брався ні до якої роботи. Тому за своє довге життя він велику кількість разів звернувся до Бога, і таку ж кількість справ переробив з Божою поміччю.

І ось настав час чоловікові вмupати.

– Давай я покличу священика, – обережно запропонувала дружина, – щоб ти сповідався і причастився.

Після слів дружини, чоловік задумався. За мить у нього перед очима проминуло все його життя – в працях і турботах. Він згадав, скільки разів дружина пропонувала йому піти до храму, і скільки разів він відмовлявся, посилаючись на зайнятість.

Несподівано чоловік зробив зусилля, з великими труднощами встав із ліжка і сказав дружині:

– Не клич священика. Я сам піду до храму. Господь стільки раз приходив до мене, а я до Нього – жодного разу!

Потім він обернувся до дітей і сказав:

– Якими б зайнятими ви не були, не втрачайте можливості прийти до Бога. Пам’ятайте – Господь має набагато більше клопотів, але завжди допомагає нам, як тільки ми до Нього звернемося!

You cannot copy content of this page