fbpx
Діаспора
Як довго можна залишатися в США з туристичною візою

Якщо у вас відкрита віза на 5 чи 10 років, це не означає, що ви можете знаходитися в Сполучених Штатах легально 5 чи 10 років. Туристична віза тому і називається так, бо вона призначена тільки для туристів. Тобто для людей, які приїжджають на короткий період часу.

То скільки найдовше можна залишатися в країні?

Відповідь на це питання дає український адвокат в Америці Оксана Бандрівська.

Насправді, коли людина від’їжджає в США за туристичною візою, імміграційний офіцер дає максимальний строк, який ця людина може побути в США, не виїжджаючи з країни. Зазвичай, дають 6 місяців. Але інколи офіцер може дати і 2 місяці, і місяць, і 3 тижні (чи будь-який менший строк) на свій розгляд. Наприклад, офіцер може залишити лише 2 місяці.

Наскільки кожній людині дозволяють залишитись, можна перевірити двома способами:

  • Подивитись на печатку в’їзду, на якій офіцер у більшості випадків ставить дату, доколи можна залишатись.
  • Зайти на цей сайт (натисніть тут) і ввести свою інформацію: завантажиться форма І-94 людини, де вказана дата закінчення статусу.

Також в законодавстві немає такого правила, що хтось може фізично перебувати в США максимум 6 місяців на рік за туристичною візою. Якщо людина пробула в Америці всі 6 місяців, дозволені офіцером, виїхала, а тоді через 2 місяці, скажімо, вертається назад, то є можливість, що офіцер її пропустить.

Тут питання не в тому, що не можна більше 6 місяців перебувати. Питання в тому, наскільки вагомими є аргументи людини чи причини того, чому вона вернулася назад в США як турист у тому ж році, пробувши перед тим 6 місяців. Якщо можна довести, що ви насправді в’їжджаєте ще раз з туристичними цілями і офіцер повірить вам, то вас можуть допустити в США.

Чим більше людина перебуває в США, тим менша можливість того, що вона знову в’їде того самого року як турист. Але теоретично це можливо.

Також є можливість подовжити туристичний статус тут в США понад 6 місяців. Основне, це подати документи в імміграційну службу до того, як у людини закінчиться форма I-94.”

Читайте також: ЯК ОТРИМАТИ ВІЗУ В США НА 10 РОКІВ? (ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ)

Джерело

Related Post