fbpx
Breaking News
Надя пoспішала на pинок, але вeличезні сyмки з китaйським і туpецьким шмaттям гaльмували ходу. Зупuнилась мaшина, наче в oлігарха, а з неї вuйшов Василь. Згaдала тоді, що стаpий Михась вiщував – Люді щасливе зaміжжя і жuття в іншому місті, а Наді, щоб дoлю не пpогавила
Нoвій дpужині Андрія було всього двадцять рoків. Її бaтьки – його рoвесники. Мoлоду дpужину рaзом з батьками Андрій зaбрав з сeла в міcто. З пoпередньою дpужиною рoзійшовся чеpез кoмп’ютер
«Я пам’ятаю добре час без інтернету». Неймовiрний вірш-спогад! A у вaс тaке дитинcтво булo?
Спробувала синові поскаржитися, як важко жити на пенсійні крихти, як все дорого в магазинах. Ось і чоботи зимові не можу собі дозволити купити. І що ти думаєш – чоботи мені привезли, разом з цілим лантухом барахла старого від Нельки. Хочуть, щоб я обноски носила. Якби ж то за донькою рідною, а тут – за невісткою
Я наpодила дочку. І кoли я була вaгiтна синoм – повеpнувся мій бpат. Він блaгав пyстити його в батьківську кваpтиру, оскiльки не мав дe жuти. Іноді бpат дзвoнив, прoсив грoші – його дpужина була теж вaгiтна. І я дaвaла. З дpужиною бpата наpодили ми мaйже однoчасно. З пoлoгового бyдинку нас обoх забиpав мій чoловік – бpат прoпав. А пoтім взaгалі вuявилося, що кваpтира вже нe мoя
Без рубрики
Перед Богом не потрібно нічого вдавати

«Бог не може вирішити лише таку проблему, яку ти намагаєшся від Нього приховати».

Ірландський вокаліст роздумує над псалмами, замислюється над християнським життям і згадує подорож до Святої Землі.

«Під час паломництва до Єрусалима, в яке я подався з сім’єю, я зійшов на Голготу. Досить довго там стояв. Там, де смерть сконала. Саме так я тоді думав: тут сконала смерть», — каже Боно, вокаліст групи U2, в різних інтерв’ю, в яких ділиться своїми роздумами про псалми та християнську віру.

Митець визнає, що «смерть уже не має наді мною влади, на противагу періоду, коли мені було 14 і померла моя мама. У певний рівень нашої психіки вписано страх перед смертю. Як каже Писання, тепер ми бачимо ніби у дзеркалі, тоді ж побачимо обличчям в обличчя. Тому, коли я це усвідомлюю, то мені легше живеться. Я не можу очікувати, що для мене все буде зрозуміле!»

Музикант знявся у серіалі «Bono & David Taylor: Beyond the Psalms», знятому Фуллерівською теологічною семінарією — протестантською організацією з центром у Каліфорнії. Він визнав, що «найскладніше завдання, коли читаєш псалми, — це стати в правді. Я читаю Святе Письмо і зустрічаю там зрадників, убивць, егоцентристів… Дослівно як у колі моїх знайомих! (сміється) Те, як Давид чинить із чоловіком Вірсавії, — нечувано. Його вчинки переповнює тьма. Але зате пізніше з його псалмів сяє благодать і прощення. Вони наскрізь правдиві. Перед Богом нам не треба вдавати, ніби ми подобаємося Йому лише тоді, коли щирі до болю. Це фундамент нашого зв’язку з Богом. Єдина проблема, з якою Бог не може дати раду, — це та, яку ми намагаємося від Нього приховати».

Боно додає: читання псалмів переконало його, що «Бог слухає». Тим, хто не дуже добре орієнтується в цій біблійний книзі, він радить Псалом 82 (81): «Це хороший псалом для початку.

Він говорить так: “ Розсудіте нужденного та сироту, оправдайте убогого та бідаря, порятуйте нужденного та бідака, збережіть з руки несправедливих!” Це не благодійність — це справедливість». У цьому контексті він також визнає: «Неймовірним є те, що коли Ісус розпочинає діяльність, проголошуючи, що настав рік Божої благодаті, коли заявляє, що прийшов, аби повернути зір тим, хто його втратив, і т.д., — Він порушує питання справедливості.

Тут ідеться не про доброчинність! Я люблю за цієї нагоди цитувати фрагмент Псалму 9: “І твердинею буде Господь для пригніченого, в час недолі притулком” або слова з Псалму 12: “Через утиск убогих, ради стогону бідних тепер Я повстану, говорить Господь”. Саме таким є Христос. Така основа Його місії. Таким є Його послання. Воно має стати нашим посланням».

Джерело: CREDO

Читайте також: ЯК СТАТИ НЕЩАСНИМ. ІНСТРУКЦІЯ: 20 КРОКІВ – ГАРАНТОВАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

Related Post