fbpx

Оcь чому Євхаристійний піст такий важливий? Це пpимyсило мeне задуматися!

Оcь чому Євхаристійний піст такий важливий? Це пpимyсило мeне задуматися!

Святий Бенедикт називає піст “знаряддям добрих справ”, яке має допомогти людині зустрітись із Богом, формулюючи вислів “любити піст”. Джерело

Євхаристійний піст – це час очищення і очікування на зустріч із Богом у Причасті.

За святим Бенедиктом, це час радості для того, хто прагне щось пожepтвувати Богові, очікуючи Святої Пасхи.

Читайте також: У залі засідань сидів чоловік з інтелігентною дружиною і старенька жіночка у вицвілій хустці. Усіх трьох об’єднувало одне прізвище – Федоренко. – Звісно, так буде менше всім клопотів, я згодна. Та й свекруху буду менше бачити. Вона якась несучасна, неохайна: В кінці сyду син рeвів, як пopaнeний звір, цілуючи матері руку

Приготування до Євхаристії через дотримання посту допомагає сконцентруватись заради зустрічі з Творцем, відкинувши все інше.

Ця година утримання від їжі насправді приносить багато користі, якщо постимо із любові до Бога.

Цей недовгий час перед прийняттям Причастя – це час очікування, приготування, очищення. Потім – зустріч. Церква прагне, щоби вірні були щонайбільше відкриті для зустрічі з Ісусом і мали змогу вповні прийняти ласку, яка є даром самого Бога.

Євхаристія – це бенкет, на який запрошує нас Господь. І Євхаристійний піст дає плоди у вигляді душевного спокою, світла, духовного зросту, відкритості на Божу діяльність.

Гідно прийнята Євхаристія дає людині справжнє щастя, якого так прагнемо у світі.

Споживати Тiло Христа

Ми стаємо свідомі того, коли причащаємось, що наше серце тепер – вмістилище Бога. Не існує чогось на кшталт “постєвхаристійний піст”, однак опісля прийняття Бога мусимо розуміти, наскільки великої ласки удостоюємось, приймаючи до себе самого Господа.

Є свідчення, до прикладу, із життя містички св. Катерини Сієнської, яка під час того, як мала бачення Ісуса, не могла нічого їсти – їжею для неї було Тіло Христа.

Голод Любові

У Євхаристії Христос втамовує найбільший голод людини – голод любові. Як фізична їжа поповнює наші сили, так Причастя зміцнює любов, яка слабне в щоденному житті.

“Великим нещастям є те, що нехтуємо цією Божою їжею, щоби перейти пустелю життя. Уподібнюємось до когось, хто вмирає з голоду біля всуціль накритого столу” – казав св. Йоан Марія Віанней.

You cannot copy content of this page