fbpx

Молитва в допомогу проти нещастя алкоголізму

Молитва про оздоровлення сім’ї від алкоголізму

Всемогутній Боже, Ти – Творець всілякого добра, Ти – сама Любов і Доброта. Я – Твій негідний слуга, стаю перед Тобою, щоб просити Тебе про милосердя. Подивись, Господи, на мою сім’ю, яка страждає через алкоголізм мого батька (моєї матері).

Tи, Всевишній, сказав до перших батьків: «Будьте плідні і множтеся», i вже тоді Ти уділив свого благословення всім родинам. Tи сам освячуєш подружній зв’язок, коли двоє людей укладають таїнство Шлюбу. Іноді я роздратований тим, що моя сім’я не свята, не подібна до Святого Сімейства з Назарету: Ісуса – Твого Єдиного Сина, Марії – Його Пресвятої Матері, i святого Йосифа – Його земного опікуна.

Вдивляючись у це Святе Сімейство, прошу Тебе, Господи, про оздоровлення моєї сім’ї; прошу Тебе про вилікування мого батька (моєї мами) від поганої звички. Коли хворіє один член сім’ї, тоді хворіє вся родина. Дай мені, Господи Боже, силу і покірність, щоб умів терпеливо сприймати те, що мені приносить кожен день.

Хочу шанувати і любити мого батька (мою мати), хоча це не так легко, коли бачу його (її) п’яним (-ою) і переповненим (-ою) агресією.

Духу Святий, зміцнюй мене i мою маму (мого батька… а також моїх братів і сестер…), щоб ми змогли нести цей тяжкий хрест. Щоб ми в Ісусі – нашому Спасителі – знаходили допомогу в перемозі щоденних труднощів.

Маріє, Свята Богородице, візьми під свій покров мою знедолену сім’ю і пригорни нас до свого Непорочного Серця. Щоб ми були сильні вірою в Бога! Щоб не було в нас сумніву в Божому Провидінні та в Його безкінечному милосерді! Aмінь.

Молитва про тверезість у родині

Маріє, Царице і Мати наша, за Твоїм заступництвом прошу про навернення…, залежного від алкоголю. Визволи його з неволі грішної залежності, щоб був він вірний Господу і міг Тобі служити неподільним серцем. Амінь.

Молитва після отримання дару тверезості

Мій Боже, я так прагну дякувати Тобі за Твоє Провидіння. Завдяки допомозі Твоєї благодаті і підтримці багатьох людей я зміг прийняти дар тверезості. Я відчуваю себе новою людиною. Можу заново розпочати своє життя. Я віднайшов втрачену свободу, але водночас усвідомлюю, що тільки в послідовній і цілковитій тверезості зможу зберегти це нове життя. Я й надалі залишаюся алкоголіком, і тільки через покору, чування та єдність із моїми братами й сестрами, які знаходяться в такій само ситуації, я можу зберігати і примножувати результати свого лікування.

Із соромом і жалем озираюся на сумні етапи мого життя, і, разом з тим, помічаю з вдячністю, що завдяки лікуванню я отримав більше, ніж втратив через слабкість і гріхи. Прославляю Тебе, Господи Боже, за чудо Твоєї любові, за «блаженну провину» в моєму житті! Подібно до того, як Кров Ісуса Христа дала світові більше, ніж знищив первородний гріх, я сьогодні теж можу стверджувати, що через перемогу над хворобою і гріхом я став багатшим і більш дозрілим, ніж раніше.

Знаю, що цей дар Твоєї благодаті накладає на мене обов’язки: мушу не тільки чувати над власними слабкостями і зовнішніми спокусами, але понад усе відчуваю обов’язок допомогти тим, які продовжують страждати від хвороби алкоголізму або інших поганих звичок. Очищений і зміцнений Кров’ю Ісуса Христа та Євангелієм, прагну в єдності з моєю спільнотою боротися за гідність і вільність усіх. Амінь.

Читайте також: МОЛИТВА ПІД ЧАС БОРОТЬБИ З СИЛАМИ ТЕМРЯВИ

Джерело: CREDO

You cannot copy content of this page