fbpx

Чого не варто робити з грошима

Біблія в 16-му розділі Євангелія від Луки розповідає про багатого чоловіка, який призначив керуючого своїм майном. Коли його звинуватили в розтраті грошей господаря і закликали відзвітувати за управління майном, він придумав план. Він знав, що його звільнять, але вирішив подружитися з тими, хто подбає про нього після звільнення. Він викликав кожного боржника його господаря і знизив їх борги: якщо хто з них заборгував, наприклад, 800 літрів оливкової олії, він дозволив йому повернути 400 літрів, щоб погасити борг.

„Далі промовив до них: “Глядіть і бережіться всякої зажерливости, бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя.”“ (Луки 12:15).

Коли правитель дізнався про те, що він зробив, він поступив таким чином: „І похвалив пан нечесного управителя за те, що той вчинив мудро, бо діти цього світу мудріші, в їхньому роді, від дітей світла“ (Луки 16: 8).

Ісус у притчі не хвалить нечесність керуючого, а хвалить його винахідливість. Що означає винахідливість? Бути винахідливим означає бути мудрим, рішучим і кмітливим. Ви розумієте проблему, знаєте, що потрібно зробити і уявляєте, як це зробити. Бог хоче, щоб ви навчилися біблійної винахідливості в управлінні своїми грошима.

Читайте також: Арабська притча про любов

З цієї історії ми дізнаємося чотири речі, які нам не потрібно робити з нашими грошима.

1. Не витрачайте гроші даремно.

В Луки 16: 1 сказано: „І сказав (Ісус) до учнів: “Був один чоловік багатий і мав він управителя, якого обвинувачували, що марнує його добра“. Все, що у нас є, належить Богу і є даром від Нього, включаючи ваші гроші. І ви повинні бути обережними з тим, щоб не витрачати даремно майно вашого господаря.

2. Не любить гроші.

Ви повинні вирішити, чи буде Бог на першому місці у вашому житті або ж головною метою вашого життя буде заробляння грошей. Ви не зможете мати дві головні цілі в житті.

„Жадний слуга не може двом панам служити, бо він або одного зненавидить, а другого полюбить, або буде триматися одного, а другим понехтує. Не можете служити Богові й мамоні“ (Луки 16:13).

3. Не довіряйте грошам.

Неважливо, скільки у вас грошей — ви завжди можете їх втратити. Керуючий дуже швидко це зрозумів в Луки 16: 3 — „І почав управитель міркувати: Що мені робити, бо ж пан мій в мене відбирає управління? Копати землю? Сил не маю. Просити? Соромлюся“.

Якщо ви хочете мати впевненість в житті, суть вашого життя повинен ґрунтуватися на тому, що від вас ніколи не відніметься. Єдине, чого ви ніколи не зможете втратити – це Божа любов до вас.

4. Не чекайте, що гроші вас задовольнять.

Якщо ви думаєте що, маючи багато грошей, будете щасливішими, впевненішими, ціннішими, то ви помиляєтеся, бо гроші ніколи не принесуть достатку: „Множаться статки, множаться й ті, що їх поїдають; і яка користь тому, хто їх має, крім хіба-що тієї, що дивиться на них очима?“ (Проповідника 5:10).

Ось чому Ісус говорить в Луки 12:15: Далі промовив до них: “Глядіть і бережіться всякої зажерливости, бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя“.

Переклад Наталії Павлишин, ДивенСвіт.

#духовнаскрабничка

You cannot copy content of this page