fbpx

5 головних молитов у Великий піст, якi мaє прoчитаи кожен християнин

Великий піст – найбільш тривалий і суворий серед усіх православних постів. У цей час потрібно не тільки утримуватися від тваринної їжі, а й прагнути до духовного очищення і невпинно молитися.

Великий піст – це підготовка до святкування Світлого Великодня. Під час посту ті, що постять православні християни мають можливість досягти єднання з Господом і очиститися від гріхів. Деякі люди помилково вважають, що в ці дні слід просто відмовитися від заборонених продуктів. АЛЕ без молитви і здійснення справ, угодних Господу, піст перетворюються в вегетаріанську дієту. Потрібно регулярно відвідувати храм і намагайтеся приділяти молитві більше часу, ніж зазвичай.

Сенс Великого посту

Головний сенс Великого посту – це не відмова від м’ясних і молочних продуктів, а духовне очищення. Саме тому в піст слід відмовитися не тільки від продуктів тваринного походження, а й від мирських і плотських утіх.

Під час посту церква рекомендує якомога менше часу проводити за переглядом телепередач і фільмів. Замість цього краще помолитися або відвідати церкву.

Великий піст призначений для переосмислення свого життя і діянь. Під час посту у вас з’явиться можливість зрозуміти сенс свого існування і встати на шлях істини і чесноти. Крім того, слід позбутися поганих думок і постаратися пробачити образи.

Ранкова молитва під час Великого посту

Православні знають, що ранок потрібно починати з молитов, а під час посту робити це обов’язково. За допомогою молитви вам простіше буде позбутися від негативу і захистите себе від будь-яких неприємностей.

«Господи Боже, будь же милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їх злoдіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш Ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь! »

Вечірня молитва під час Великого посту

У період Великого посту рекомендується не тільки починати, а й завершувати день молитвою. Дану молитву бажано читати щовечора перед сном:

«Господь Бог, творець всього живого на землі і Царю небесний, прости ж мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб (а) Божий (ія), не втрачаю віру в Тебе. Вірю, що позбавиш Ти мене від гріхів та очистиш душу мою. Кожен день сподіваючись я на захист Твою. Почуй молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь ».

Перед тим, як лягти в ліжко, зверніться з молитвою до свого Ангелa Хранителя:

«Ангел Хранитель, захисник душі моєї і тiла мого. Якщо ж я згрішив в цей день, визволи мене від гріхів. Не дай Господу Богу розгніватися на мене. Помолися за мене, раба (у) Божого (ю) (ім’я), перед Господом Богом, попроси його про відпущення гріхів моїх і захисти мене від вчинення зла. Амінь ».

Молитва про прощення гріхів

Під час Великого посту кожен православний християнин повинен покаятися за скоєні гріхи: без цього неможливо духовне очищення. Молитися варто щодня.

«Звертаюся я, раб (а) Божий (ія) (ім’я), до Тебе, Господь, і від усього серця прошу Тебе пробачити гріхи мої. Змилуйся наді мною, Царю Небесний, визволи мене від душевних мyк і самокaтувaння. До Тебе ж я звернуся, Син Божий. Пoмeр Ти за гріхи наші і воскрес Ти, щоб жити вічно. Сподіваюся я на допомогу Твою і прошу благословити мене. Назавжди Ти Спаситель мій. Амінь! »

Головна молитва в Великий пост

Коротка молитва Єфрема Сиріна – головна молитва в Великий пост. Її читають по буднях, при закінченні кожного богослужіння. З її допомогою у вас є можливість покаятися, позбутися гріхів, а також захистити себе і своїх близьких від недуг і недоброзичливців.

«Господь Бог, Владика днів моїх. Дух бездіяльності, смутку, самолюбство не допускай до мене. Дух розсудливості і покірності, любові і терпіння подаруй же мені, рабу (е) Твоєму (їй) (ім’я). Господи Боже, покарай мене за гріхи мої, але не карай за них ближнього мого. Амінь! »

You cannot copy content of this page