fbpx

Перед Богом не потрібно нічого вдавати

«Бог не може вирішити лише таку проблему, яку ти намагаєшся від Нього приховати».

Ірландський вокаліст роздумує над псалмами, замислюється над християнським життям і згадує подорож до Святої Землі.

«Під час паломництва до Єрусалима, в яке я подався з сім’єю, я зійшов на Голготу. Досить довго там стояв. Там, де смерть сконала. Саме так я тоді думав: тут сконала смерть», — каже Боно, вокаліст групи U2, в різних інтерв’ю, в яких ділиться своїми роздумами про псалми та християнську віру.

Митець визнає, що «смерть уже не має наді мною влади, на противагу періоду, коли мені було 14 і померла моя мама. У певний рівень нашої психіки вписано страх перед смертю. Як каже Писання, тепер ми бачимо ніби у дзеркалі, тоді ж побачимо обличчям в обличчя. Тому, коли я це усвідомлюю, то мені легше живеться. Я не можу очікувати, що для мене все буде зрозуміле!»

Музикант знявся у серіалі «Bono & David Taylor: Beyond the Psalms», знятому Фуллерівською теологічною семінарією — протестантською організацією з центром у Каліфорнії. Він визнав, що «найскладніше завдання, коли читаєш псалми, — це стати в правді. Я читаю Святе Письмо і зустрічаю там зрадників, убивць, егоцентристів… Дослівно як у колі моїх знайомих! (сміється) Те, як Давид чинить із чоловіком Вірсавії, — нечувано. Його вчинки переповнює тьма. Але зате пізніше з його псалмів сяє благодать і прощення. Вони наскрізь правдиві. Перед Богом нам не треба вдавати, ніби ми подобаємося Йому лише тоді, коли щирі до болю. Це фундамент нашого зв’язку з Богом. Єдина проблема, з якою Бог не може дати раду, — це та, яку ми намагаємося від Нього приховати».

Боно додає: читання псалмів переконало його, що «Бог слухає». Тим, хто не дуже добре орієнтується в цій біблійний книзі, він радить Псалом 82 (81): «Це хороший псалом для початку.

Він говорить так: “ Розсудіте нужденного та сироту, оправдайте убогого та бідаря, порятуйте нужденного та бідака, збережіть з руки несправедливих!” Це не благодійність — це справедливість». У цьому контексті він також визнає: «Неймовірним є те, що коли Ісус розпочинає діяльність, проголошуючи, що настав рік Божої благодаті, коли заявляє, що прийшов, аби повернути зір тим, хто його втратив, і т.д., — Він порушує питання справедливості.

Тут ідеться не про доброчинність! Я люблю за цієї нагоди цитувати фрагмент Псалму 9: “І твердинею буде Господь для пригніченого, в час недолі притулком” або слова з Псалму 12: “Через утиск убогих, ради стогону бідних тепер Я повстану, говорить Господь”. Саме таким є Христос. Така основа Його місії. Таким є Його послання. Воно має стати нашим посланням».

Джерело: CREDO

Читайте також: ЯК СТАТИ НЕЩАСНИМ. ІНСТРУКЦІЯ: 20 КРОКІВ – ГАРАНТОВАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

You cannot copy content of this page