Світ
8 важливих питань щодо студентської візи США

Студентська віза – один із засобів отримати право легального перебування на території США. Отримати грін-карту по навчанню неможливо, проте для багатьох це чудовий засіб легально залишитися в США на термін до 8 років, зав’язати контакти та спробуавти “розібратися на місці”, пише ForumDaily.

Школи англійської мови вважаються найдоступнішим та найпростішим засобом отримати візу студента. Не усі школи можуть видавати такі візи – необхідна авторизація Служби з імміграції та натуралізації США.

На сайті посольства США серед переліку найчастіших запитань про візи є інформація й про отримання студентської візи. Пропонуємо вам познайомитися з нею.

– Що таке форма І-20 та як її можна отримати?

Реклама

Форма І-20 – офіційний документ, затверджений урядом США, який видається сертифікованими навчальними закладами потенційним студентам для отримання неімміграційних віз категорії F-1 та М-1. Форма І-20 – це доказ зарахування до навчального закладу, де містяться всі необхідні дані для сплати збору SEVIS I-901, подачі заяви на візу, зміни візового статусу та отримання дозволу на в’їзд до США. Форма І-20 містить ідентифікаційний номер студента в системі SEVIS, він розташований в правому верхньому куті форми безпосередньо над штрих-кодом.

– Коли слід подавати заяву на студентську візу?

Рекомендовано подавати заяву на візу одразу після отримання форми І-20. Ви можете звернутися по візу в будь-який час, аби забезпечити попередній та своєчасний запис на співбесіді. Проте студентська віза не може бути видана раніше, ніж за 120 днів до дати початку навчання, зазначеного в формі І-20.

– Коли можна вирушати до США після отримання візи?

В’їхати до США можна не раніше, ніж за 30 днів до дати початку навчального курсу, зазначеної на формі І-20. Незалежно від дати, коли візу було видано.

– Чи може особа, яка перебуває в США за гостьовою візою, змінити свій статус й отримати студентську візу, не виїжджаючи за межі країни?

Так. Зазвичай, можна подати заяву на зміну статусу своєї неімміграційної візи. Але в разі, якщо особа законно в’їхала до США за неімміграційною візою, на момент подачі заяви її неімміграційний статус залишається дійсним, вона не порушила умов свого перебування в США й не здійснювала дій, які могли б позбавити її права на отримання візи.

– Що робити, якщо особа отримала форму І-20 від декількох навчальних закладів?

Якщо після запису на співбесіду особа отримає ще одну форму І-20, то вона може попередити консульського офіцера про нову форму І-20 під час співбесіди.

– Якщо особа працювала за візою Н-1В й була зарахована до університету як власник візи F-1, чи має вона повернутися в свою країну для отримання студентської візи?

Ні. Якщо особа перебуває в США, то їй не потрібно звертатися по нову візу, оскільки віза призначена лише для в’їзду в країну. Варто дізнатися в Службі громадянства та імміграції США про необхідність зміни статусу. Проте, якщо особа виїжджає з США, для повторного в’їзду до країни її доведеться подати заяву на студентську візу.

– Чи може студент, яки перебуває в США за візою F-1, працювати?

Студенти денної форми навчання можуть працювати на території навчального закладу не більше 20 годин на тиждень. Коли спливе один рік перебування в статусі студента, з дозволу Служби громадянства та імміграції США студент може влаштуватися на роботу поа межами навчального закладу.

– Що таке система SEVIS?

Інформаційна система студентів та учасників програм обміну (SEVIS) – це програма, згідно з якою навчальні заклади та адміністратори програм обміну зобов’язані підтверджувати статус своїх іноземних студентів та учасників, як під час їх зарахування, так й в процесі навчання. Заявники, які звертаються по студентську візу, мають сплатити збір SEVIS до того, як їм видадуть візу.

Читайте також: ЯК ОТРИМАТИ СТУДЕНТСЬКУ ВІЗУ У США

Реклама

Реклама

Реклама

Related Post

facebook