fbpx
Breaking News
На мaйбутню невiстку мати Іллі відpазу подuвилася з підoзрою. Кoли Уляна пoвідомила про вaгiтнiсть, сказала: «Наpoдиш дiвчинку, залuш в пoлoгoвому бyдинку. Мені пoтрібно внука, спадкoємця!». Уляна нe мoгла додзвoнитися до чoловіка всі три дні в пoлoгoвому бyдинку і на вuписку за нею з дoнькою Ілля теж не пpийшов. «Прoсти мене, вuбач», – плaкала свекpуха
Людмила гoтувалася до вuписки. Та вiдкривши кoнверт, жiнка обiмліла: – Це хлoпчик. А дe моя дoчка? Негaйно повеpніть мені мoю дuтину! В пoлoговому усі забiгали. Жiнці таки дoвелося кyпити іншу кoляску — для двiйні
Олена вже виpішила здaтися, і пpийняти залuцяння єдuного кавaлера в сeлі – вiчно п’яного Павлика. Бабці возpадувалися і жuли спoдіваннями на весiлля. Алe тут до стaрої Дубиxи пpиїхав син. Бaбці якось pазом пpитихли, в цього зaїжджого десь у мiсті бyла дpужина, але він звiдти чoмусь втiк, пpоте нaдії на свaтання його одруженість не залuшала нiякої
Зустріне син матір чи біля церкви, чи на ринку, чи в транспорті, чи просто посеред вулиці — й бoїтьcя до неї підійти, заговорити. Бо кoхaна дружина як дізнається, то знову викuдатиме його речі із хати
Моя улюблена страва осінню: ароматна та ніжна запіканка з гарбуза не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Цeй рецепт чудово підійде для тих, хто жодного дня не може собі уявити без солодких страв, але при цьому весь час подумки картає себе за цю слабкість
Без рубрики
Як читати Святе Письмо: 6 дієвих порад

До читання Святого Письма заохочують кожного християнина.

Але щоб читання приносило якнайбільше духовної користі варто послугуватись заздалегідь розробленими методами читання. ДивенСвіт пропонує шість дієвих кроків.

Statio – зупинка

Зосередься і стань свідомим того, що відбуватиметься з тобою. Деякий час побудь у тиші, щоб відкласти будь-які проблеми сьогодення і могти сприйняти Слово Боже.

Lectio – читання

Прочитай уважно і з вірою святий текст, так, ніби Святий Дух його диктував особисто для тебе. Записане Слово Боже є словом, яке повинно бути слухане тобою і прийняте всім твоїм єством.
– Читай вибраний текст Слова Божого поволі і впівголосу. Таке читання допомагає брати участь у читанні всім тілом і полегшує запам’ятовування. Прагни читати текст усім собою: усім розумом, усім серцем і волею. Поцілуй Святе Письмо з любов’ю і поклонінням.

Meditatio – роздуми

Прагни глибоко зрозуміти текст. Запитай себе: «Що Бог говорить мені?» Роздуми – поступове введення в таємницю Слова, уважне зосередження твого розуму і пошук прихованої правди. Зосередься на слові, а не на собі. Багатство слова допомагатиме тобі пізнати і усвідомити себе. Затримайся над уривком, що привернув твою увагу. Пригорнися до нового слова, що дивує або спонукає тебе. Повторюй його і роздумуй над ним. Як Марія, зберігай слово в серці і очікуй просвітлення і розуміння.

Почни читання тихим голосом. Повторюй слово або фразу, що привернула твою увагу. Насолоджуйся ним. Шукай пояснення Письма Святим Письмом, тобто знайди слово або фразу і поєднай їх з якимось іншим словом Письма, що приходить тобі на думку. Випиши слова, які якнайчастіше промовляли сьогодні до тебе. Помісти їх на видному місці як «гасло дня».

Oratio – молитва

Тепер ти говори до Бога. Відкрий Богу серце, щоб говорити Йому про відлуння, викликане в тобі словом. Молися просто і спонтанно – плодами щойно завершених «lectio» і «meditatio». Дозволь Богу увійти до твого серця і говори Йому в своєму серці. Прислухайся до поривів свого серця. Щиро вирази їх перед Богом: прославляй, дякуй і проси. – Прославляй Бога і дякуй Йому за те, Хто Він є у твоєму житті. Пригадай, що Бог зробив для твого життя. Проси в Нього, вимолюй, взивай, виражай своє страждання. Можеш так молитися кожної хвилини і у будь-який час.

Contemplatio – споглядання

Будь перед Богом самим собою. Молися самою своєю присутністю. Перебувай з Богом. Споглядання – це час беззвучного зітхання Духові, заспокоєння в Бозі. Бесіда серця з серцем. Це час відвідин Слова.
– Прагни мовчати і залишатися в нерухомості, у зосередженні. Відкрийся благодаті у спогляданні – будь із Богом там, де Він перебуває. Перебувай у любові й очікуванні. Головне – перебувати в глибокому зв’язку з Ним самим. Прагни дивитися Його очима на себе, на інших, на події, і дозволь, щоб у все проникла Його благодать. Коли почнеш дивитися очима Бога, тоді знайдеш мир.

Actio – дія

Те, що ти почувши пізнав впровадь у своє життя.

Читайте також: ГОЛОСНЕ МОВЧАННЯ МОЛИТВИ АБО ЯКБИ БОГ БУВ ТИШЕЮ

Related Post