Без рубрики
Як отримати візу в США на 10 років? (покрокова інструкція)

Цим питанням задаються багато з наших громадян. Ось вам покрокова інструкція як можна самостійно пройти весь етап отримання неімміграційної візи США. Не так вже і складно…

1. Зробіть чітке рішення про поїздку — без цього ніяк! І визначтеся з метою поїздки.

У Консульстві ви будете проходити співбесіду і чітке розуміння куди, навіщо і чому ви їдете, дуже вам знадобиться. Визначтеся із регіоном і містом (містами), куди ви хочете поїхати.

2. Зробіть у фото-салоні цифрове фото (за посиланням – вимоги).

Реклама

Розмір – 5х5 см. Обов’язково візьміть з собою носій інформації, щоб вам це фото записали (потрібно буде пізніше при заповненні анкети).

3. Забронюйте готель у місті (містах) до якого ви плануєте прибути в США. 

Бронювання зручно робити на сайті booking.comВоно не є обовязковим, але може знадобитися на вимогу візового офіцера, тому роздрукуйте  і візьміть з собою на співбесіду.

4. Перейдіть на сайт Бюро з консульських справ США.

Оберіть Europe

Далі виберіть свій регіон (Україна)

і якщо ви вперше на сайті, виберіть Неімміграційну візу

5. Уважно прочитайте інформацію на цій сторінці.

6. Перейдіть за посиланням і уважно все прочитайте щодо заповнення  візової анкети DS-160.

7. Створіть обліковий запис за посиланням.

  • введіть вашу електронну адресу
  • ім’я
  • прізвище
  • придумайте пароль і запам’ятайте його (це НЕ пароль від вашої електронної адреси!!!)
  • введіть символи, що з’являться на картинці для підтвердження, що ви не робот

8. Далі необхідно оплатити консульський збір у розмірі 160$ у гривнях по курсу на день оплати. 

Інформація щодо способу оплати знаходиться на сайті  за посиланням.

Для оплати вам необхідно розпечатати квитанцію, яку можна завантажити тут (відкривати Adobe Readerом + «параметри – довіряти цьому документу тільки зараз» + друк).

Після оплати отримуємо чек з цифровим кодом, який необхідний буде для запису на співбесіду.

Ні в якому разі не користуйтесь іншими методами оплати чи послугами людей, які “вміють допомогти”.

9. Заповніть анкету DS-160 за посиланням.

На початку заповнення анкети вам буде присвоєно унікальний ID-номер, за допомогою якого ви зможете продовжити заповнення, якщо виникне така необхідність. Запишіть собі цей номер.

9. Після сплати консульського збору та заповнення анкети записуємося на співбесіду за посиланням.

Для запису вам необхідно зайти у створений раніше (п.7) обліковий запис, а також мати код з чеку про оплату консульського збору.

10. Підготуйте всі необхідні документи для можливого пред’явлення в Консульстві на співбесіді (головне: підтвердження бронювання готелів, підтвердження вашої платоспроможності, виписки з банківських рахунків і карток про залишок коштів, підтвердження наявності нерухомого і рухомого майна – усі оригінали).

ВАЖЛИВО: ці документи не є обов’язковими, але можуть вам знадобитися на вимогу візового офіцера (на співбесіді не потрібно самовільно їх пропонувати офіцеру для перегляду).

11. У призначений день потрібно приїхати в Консульство і підійти до входу за 15-20 хвилин від призначеного часу. 

Раніше приходити не треба, ви будете просто стояти, тому що раніше ніж за 10-15 хвилин не впускають.

Не потрібно одягатися офіційно, як на весілля чи день народження (будьте самими собою у звичайному одязі). Не забудьте взяти з собою всі документи (ОБОВ’ЯЗКОВО закордонний паспорт і лист з QR-кодом, який буде у вас після заповнення анкети.)

12. У Консульстві потрібно буде підійти до 3-ох вікон: відбитки пальців, ще один контроль і співбесіда.

Коли вас у Консульстві запросять здати відбитки пальців, ідіть спокійно і сміливо, не нервуйтеся, там працюють психологи, і якщо вашою метою є нелегальна імміграція в США, вони це, швидше за все, розпізнають, а якщо ваша мета – просто відпочинок і подорожі, то чому хвилюватися, правда?

Вам буде присвоєно номер вашої черги на співбесіду. Даний номер висвітлюється над віконцем, де ви будете проходити співбесіду, тому будьте уважні.

13. Співбесіда.

Виглядає це так: через вікно співробітник консульства поставить вам декілька запитань, на які вам потрібно буде відповісти. І залежно від ваших відповідей і реакції на запитання, цей співробітник відразу приймає рішення про видачу вам візи або про відмову, тому це найважливіший момент. Тут головне – бути самим собою, не нервувати і поводитися максимально спокійно і врівноважено.

14. Отримавши підтвердження про видачу візи (у нашому випадку зелений аркуш з текстом) або ж відмову, ви можете їхати додому. Паспорт з візою прийде у ваш населений пункт службою доставки, про що вам прийде сповіщення на електронну пошту, яку ви вказали під час реєстрації. Це відбувається приблизно протягом тижня, а вам залишиться тільки поїхати в службу доставки з українським паспортом і отримати свій закордонний паспорт з такою бажаною візою.

Удачі!

Читайте також: ЦЕ ЗОВСІМ НЕ КАЗКА: УКРАЇНКА, ЯКА ОТРИМАЛА GREEN CARD, ПОКИНУЛА АМЕРИКУ

При написанні використано матеріали з джерела

Реклама

Реклама

Реклама

Related Post